szerda, december 02, 2020

Fő tevékenységeim között a korcolt fémlemezfedési rendszerek kivitelezésével állok megrendelőim szogálatában. Minden munkámat a legjobb tudásom szerint lelkiismeretesen, szakértői hozzáállással és szenvedéllyel végzem. Kihívásként legfőbb célom a beruházóim elégedettségét kivívni, maradandót alkotni és megfelelni minden szakmai követelménynek.

0B37F637 8BB2 43A6 AD73 C8D0FDC4C69D09F0A186 3BC0 492E B82F EDCDEC78195EIMG 0135

Munkáimat, amennyiben speciális igények miatt más kivitelezési módot nem igényel, minden körülmények között az európai szabványokra, követelményekre alapozva, a RHEINZINK alkalmazástechnika előírásai szerint végzem el. 

A fémlemezfedések a legkorszerűbb és legtartósabb csapadék védelmi formák közé tartoznak, de felhasználásuk nem merül ki a tetők lefedésénél. Ezen anyag sokoldalúsága, valamint a szakma több évtizedre visszavezethető technológia fejlődése és az alkalmazástechnikák komoly rendszere lehetővé teszi, hogy az építőipar számos területén felhasználjuk. A tetők fedésén túl látványos és esztétikus homlokzati burkolatként, díszműbádogos szerkezetként, valamint belső építészeti dizájn rendszerként is kivállóan megállja a helyét.

04369329 7473 419F 80FE 64CDB6C049C016E6044A 43FE 41FA 8E45 A1AD522A12B6P090608 07.46

Nagyon fontos megemlíteni, hogy bár ellenálló anyagról beszélünk, az alkalmazása rettentően nagy szaktudást, komoly tapasztalatokat és mégnagyobb odafigyelést igényel. Fémlemezzel dolgozva  nem elegendő az, ha a kivitelező szakembereknek a pénzkereseti lehetőségen túl nincsen más motivációja. Az építőipar ezen szakipari ágazatát hivatástudat, a szakma szeretete, valamit az alkotóvágy hiánya nélkül nem lehet sikerrel művelni.

Tapasztalatból tudom, hogy esztétikus, épület összképét tekintve szépnek mondható fémlemezfedést és bádogosipari rendszereket szinte bárki tud készíteni. De tapasztalatból állítom azt is, hogy manapság ezeknek a munkáknak a töredéke sem képes eredeti funkcióját ellátni. Ha egy tervező mérnök manapság fémlemezfedést javasol a megrendelőnek, azt azzal a tudattal teszi, hogy ezen építészeti ág minimális, jó esetben teljesen karbantartásmentesen is képes egy épületet annak teljes élettartama alatt kiszolgálni, megvédeni, annak elválaszthatatlan részét képezni. Sajnos azonban a szomorú valóság az, hogy nevetségesen kevés olyan konstrukcióval lehet találkozni, ami ebben a formában valósul meg. 

Kep65 18957317D 68DF 44C1 833A 5F4AA782B6889B9E8BD4 80F2 4631 9B3B 92E78F5950C1

A fent említett elkeserítő helyzetnek az én olvasatomban az alábbi tényezőknek elég ha csak egyetlen pontja érvényesül egy adott projektben, az ezután már egy helyrehozhatatlan, feladatát és funkcióját ellátni képtelen kivitelezést eredményez. 

  • Tervezésnél előforduló alkalmazási hibák, melyeket egy szakirányultsági tudás nélküli kivitelező nem vesz észre.
  • Nem megfelelő anyag választás, mely a felhasznált anyagok ismerete nélkül beláthatatlan következményekkel járhat.
  • Bádogos szerkezetek fogadására alkalmatlanul előkészített, vagy kivitelezett terület áll a bádogos rendelkezésére.
  • Olyan kivitelező pályázik a munkára, akit kizárólag a biztos megbízás és gyors kivitelezés hajt. 
  • A beruházó egy olyan személy vagy szervezet, akit kizárólag a vételár érdekel.
  • A megrendelő nem veszi a fáradtságot, hogy kivitelező megválasztásánál leinformálható referenciáknak utána érdeklődjön. 

A fenti hibák elkerülése érdekeben várom már meglevő és új ügyfeleimet. Javítsunk együtt a statsztikán. Ha rámbízza a kivitelezést én bebizonyítom azt, amit sokan kételkedve fogadnak. Egy fémlemezfedés az épület teljes élettartama alatt képes feladatának ellátására... 

"Alig létezik olyan dolog ezen a világon, amelyet ne tudna valaki egy kicsit rosszabbul megcsinálni és egyben valamivel olcsóbban kínálni. Az ilyen mesterkedéseknek azok lesznek jogos áldozatai, akiknek kizárólag a vételár számít.

Butaság túl sokat fizetni, de még nagyobb butaság, ha valaki túl keveset akar fizetni. Ha túl sokat fizet, akkor elveszt valamennyi pénzt - ez minden, más baj nem történik. Ezzel szemben amennyiben túl keveset fizet, mindent elveszíthet azáltal, hogy a vásárolt árú nem képes eredeti feladatának elvégzésére. A gazdaság törvényszerűsége tiltja, hogy kis pénzért nagy értéket lehessen megszerezni. Amennyiben az olcsóbb ajánlatot választja, úgy a mindenkori alaprizikóhoz még egy jó adag kockázati költségtöbbletet is hozzá kell kalkulálni. És amennyiben ezt megteszi, ez azt jelenti, hogy arra is van pénze, hogy jobb minőségű árút választhasson."

Jhon Ruskin (1819-1900)

Az oldal cokkie-kat használ...
Információk Elfogadom